Carlijeva epizoda.
Recap by Nitobe:Datum emitovanja: 16. Maj 2007Scenario: Edward Kitsis&Adam HorowitzRezija: Stephen WilliamsPosto se vratio sam u kamp Drugih Ben naredjuje da se napad na prezivele na plazi izvede iste veceri.
Dzek ima plan za odbranu, a to je da uz pomoc Ruso miniraju ceo kamp. Dzulijet ih takodje obavestava da Ben koristi podvodnu stanicu Looking Glass kako bi ometao sve signale sa Ostrva i da je moraju prvo iskljuciti pre nego sto uspeju da iskoriste Naomin telefon.
Posto stigne Karl da ih upozori da napad nece biti sutradan vece iste noci, a nemaju vremena da postave sav dinamit kako su planirali, Sajid odlucuje da sa Bernardom i Dzinom ostane i puca u dinamit kad se Drugi priblize.
Dzek sa ostatkom prezivelih krece ka radio tornju gde je Ruso postavila svoju poruku 16 godina ranije posto se i taj signal mora iskljuciti kako bi Naomin telefon funkcionisao.
Carli se dobrovoljno prijavljuje da on bude taj koji ce iskljuciti ometac u stanici Looking Glass iako zna da ga je Dezmond video kako se tamo davi, a i sam Dezmond zeli da mu se pridruzi. Carli se odlucio na zrtvu posto mu je Dezmond rekao da je u svojoj viziji video kako se Kler i Aron bezbedno ukrcavaju na helikopter koji ce ih odneti sa ostrva.
Za to vreme na jednom listu papira pise "Najvece hitove" (sto je i naslov epizode) to jest najznacajnije momente u svom zivotu pre toga, koji su praceni kratkim flesbekovima bas na te dogadjaje.
Na Carlijevoj listi je pod brojem 5 "Kada sam prvi put cuo sebe na radiju/kada je Driveshaft postao poznat. Pod brojem 4 je kada ga je otac ucio da pliva na bazenu (Carli inace nije znao da pliva, kako je sam rekao), pod brojem 3 je kada mu je brat Lijam dao prsten DS (sto je skracenica Dexter Stratton - po dedi Carlijeve majke) jer je smatrao da ce umreti zbog droge i da prsten treba da nosi Carli. Pod brojem 2 je devojka koja ga je nazvala herojem, a koju je spasao od Lopova u Londonu. U pitanju je Sajidova draga Nadia.
Ovde je bitna scena Carlijevog flesbeka pre nego sto je susreo Nadiu. Naime flesbek pocinje na potpuno istom mestu, sa potpuno istom pesmom (Oasis) i kisom koja pocinje, samo sto u Carlijevom secanju nema Dezmonda koji je imao flesbek na istom mestu i cak je napao Carlija da se poznaju! Na Carlijevoj gitari inace stoji bela nalepnica sa natpisom "I was here moments (ago)!"
Pod brojem 1 je - Noc kada sam te sreo - prva noc na plazi i susret sa Kler.
Pre nego sto je krenuo sa Dezmondom na misiju ostavio je prsten DS u Aronovoj kolevci. Prsten se prenosi sa kolena na koleno, pa je smatrao da ga treba naslediti Aron posto ce Carli umreti.
Potom krece sa Dezmondom da ugasi ometac u Looking Glass, dok prate kabl koji vodi u more Carli savija pisamce i daje ga Dezmondu da ga preda Kler jer su to 5 najvaznijih trenutaka u njegovom zivotu. Dezmond mu tada vraca papir i kaze da mozda ima te fleseve o Carlijevoj smrti zato sto On zapravo treba da ode i ugasi signal. Carli ga tada mlatne veslom po glavi i ubaci mu papir u dzep i zaroni u dubinu ka Stanici.
Screens: